geschiedenis mvandeven schoenen

Geschiedenis

M van de Ven schoenen kent al een lange historie. In een tumultueuze periode, de Hongaarse opstand, de Suezcrisis die zorgde voor weinig olieaanvoer waardoor weer de bestedingsbeperking werd afgekondigd, startte MF van de Ven in 1956 zijn zaak aan plein 1944. Het was een echte pasvormzaak, wie kende de slogan niet “UW VOETEN IN ONZE HANDEN”. In 1963 kwam MM van de Ven in het bedrijf. Vanaf begin jaren 70 werd er al over de grens gekeken en volgde inkopen in ItaliĆ«, Spanje en Duitsland, dit om zich te blijven onderscheiden. Destijds mogen de heren wel echt als pioniers in hun vak gezien worden.

2e generatie

In 1975 kwam Mart van de Ven jr met een nieuwe visie. Er moest meer mode gebracht worden maar dat alleen zonder afbreuk te hoeven doen aan pasvorm en kwaliteit. Ook werd er hard op het gebied van herenschoenen gewerkt Mart had destijds de visie dat de damesschoenmode snel vooruit ging met veel wisselingen, maar op het gebied van herenschoenen nog niet. Hier lagen de kansen om zich te onderscheiden. Ook van Bommel deelde deze visie, zij begonnen met hun Floris-lijn.

3e generatie

Eind 2000 komt Mart jr in het bedrijf te werken zoals zijn vader en zijn opa geboren in een schoenendoos. Ook Mart gaat met veel plezier en kennis aan de slag bij het familiebedrijf. Begin 2009 neemt Mart het over van zijn vader om het verder zelfstandig te gaan voortzetten met 2 filialen. Begin 2010 werd hem de mogelijkheid geboden een filiaal over te nemen in Zeist. Deze winkel is in dat zelfde voorjaar grondig verbouwd en aangepast naar de huidige maatstaven.